RSMH Södertälje/Nykvarn/Salem logga RSMH Södertälje/Nykvarn/Salem banner
StartOm RSMHNyheterGalleriKontaktinformationLänkarOm RSMH Södertälje/Nykvarn/Salem

RSMH

Södertälje/Nykvarn/Salem Lokalförening
En kamratstödjande förening för dig som känner ett socialt eller mentalt utanförskap.
Välkommen till föreningens trivsamma träfflokal på Bårstaberget!

Adress: Karlslundsgatan 25
Tel. 08 – 550 350 90
Öppettider: måndag, onsdag och torsdag kl. 10 – 16. Tisdag är vi på utflykt och lokalen är oftast stängd! Fredag kl. 09 - 15. Söndag kl. 12 – 15.

Buss 758 från Södertälje Centrum mot Geneta (Scaniarinken), hållplats Orrstigen.
Sök tidtabell på sl.seRSMH, Riksförbundet för Social och Mental Hälsa, startade i Stockholm 1967. Förbundet har i dag 150 lokalföreningar med sammanlagt ca 10 000 medlemmar.

RSMH arbetar för:

Punkten förändrad och fördomsfri syn på människor med
        sociala och mentala problem.

Punkten vård med mänskligt ansikte utan tvång.

Punkträtten till alternativa vårdformer.

Punktpsykiskt funktionshindrades rätt till ett meningsfullt
        liv med en bra sysselsättning.

RSMH:s lokalförening i Södertälje/Nykvarn/Salem startade 1982 och har idag närmare 80 medlemmar. Vi är en ideell, politiskt och religiöst obunden förening och öppen för alla. Vi arbetar för att stötta och hjälpa varandra för att motverka utanförskap. Vi tror på självhjälpstänkande, och vägrar vara offer p.g.a. vår situation.

Inom RSMH ökar du din krets av goda och omtänksamma vänner. I vänkretsen skapas bestående nätverk som ger dig större trygghet. Du är inte längre ensam.

Föreningen välkomnar alla personer som aktivt vill och kan delta i eller på annat sätt stödja verksamheten.


RSMH Södertälje/Nykvarn/Salem logga


Förgät-mig-ejI vår träfflokal kan du fika och på fredagar även äta lunch. Hör av dig i god tid innan om du vill äta lunch, det är begränsat med antal platser!

Föreningen ordnar utflykter och olika aktiviteter tillsammans. I träfflokalen kan du delta i självhjälpsgrupper och studiecirklar som skapar-,
skrivar-, läse- och matlagningscirklar, mans- och kvinnogrupper m.m. Du kan läsa, lyssna på musik, samtala eller titta på TV. Det finns många TV-kanaler att välja på, bl.a. sportkanaler med t.ex. fotboll, ishockey, o.s.v. Du kan själv komma med förslag till aktiviteter och utflykter.

På vår uteplats finns sommartid möjlighet till bollspel eller att bara njuta av sol och blomdoft.

Sista onsdagen i månaden kl. 13 – 16 har du som behöver särskild hjälp i kontakten med vård och myndigheter möjlighet att träffa ett Personligt Ombud.

Du behöver inte vara medlem för att besöka vår träfflokal. Om du vill bli medlem i föreningen kostar det 160,-/år som kan sättas in på pg 59 86 24-5. Då får du bl.a. tidningen Revansch och föreningens medlemsblad, där våra kommande aktiviteter presenteras.

Kom gärna till vår lokal, drick en kopp kaffe/te och se hur vi har det. Lokalen är öppen måndag, onsdag och torsdag kl. 10 – 16. Tisdag är utflyktsdag. Fredag kl. 09 - 15. Söndag kl. 12 – 15.Styrelserepresentationer:

Ordförande:
Bert-Inge Nilsson
Telefon: 070-51 51 073
E-postE-post: bert-ingez@spray.se

Ledamöter:
Berit Thelning
Sten Lundin
Håkan Tornesque
Ewa Näsström

Tel/fax: 08-550 350 90
E-postE-post: kontakt@rsmhsodertalje.se